Mindfulnesstree

Ibland går vi vilse trots kompassen, den kanske inte är kalibrerad rätt. Snabbt försöker vi hitta tillbaka till den rätta vägen för att så småningom nå vårt mål.
På samma sätt är det med våra egna värderingar- en kompass som behöver kalibreras varje dag. Dem kan visa oss vägen framåt på vår livs resa. Men, Vågar vi lita på våra värderingar? Leder de oss rätt?
Ibland går vi fel väg och kanske också under en längre tid. Precis som när vi gått vilse i skogen trots kompass och mobiltelefon. Finns alltid möjligheten att hitta vägen tillbaka och att gå i rätt riktning och vi kanske till och med ska lägga undan mobilen en stund! Stanna upp och undersöka och våga lita på vår egna inbyggda kompass, våra värderingar. Värderingarna vägleder oss emot det som är viktigt och meningsfullt för oss- det är inget mål som vi ska uppnå utan mer av en livsstil. Värderingarna är vår livskompass när vi vill förverkliga oss själva och leva livet fullt ut. Det blir vår karaktär och på det sätt som vi uppfattas av andranoch oss själva.
Lycka till och vägen tillbaka finns alltid nåbar för oss om vi är beredda och villiga att se den, våga lita på din egna inbyggda kompass.

Läs hela inlägget »

I samma ögonblick jag accepterar min situation som den är eller ett problem/hinder som jag har framför mig så uppstår möjligheten till något nytt att få ta plats. Nya lösningar, nytt förhållningssätt för att kunna utvecklas och gå vidare.
Släppa taget och våga ta in ett nytt perspektiv börjar med att acceptera verkligheten som den är. Vara i nuet, inte i dåtid eller framtiden. De flesta automatiserade tankar grundar sig på dåtid eller att oroas oss för framtiden,  och många gånger gör det tyvärr, att vi stänger av oss själva och vår förmåga  för att upptäcka nya möjligheter. 
Genom att träna upp mitt sinne till en ökad medvetenhet och ge mig själv möjligheten att stanna upp- ökar min förmåga till acceptans av verkligheten som den är. Då hinner inte autopiloten kliva in och ta över. Jag kan istället välja på flera alternativa handlingar.
Mindfulness och ACT är verktyg som kan hjälpa oss att träna upp den förmågan.
Gör gärna ett litet experiment och vila en stund med alla dina sinnen in i den vackra bilden ovan och notera vad som händer med sinnet. 
Blir du lugnare och ger det dig möjlighet till att finna nya lösningar eller förhållningssätt till din situation just nu eller något som du oroar dig över.

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Etiketter

På gång

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.