Mindfulnesstree

Acceptans en väg till utveckling och nya möjligheter.

I samma ögonblick jag accepterar min situation som den är eller ett problem/hinder som jag har framför mig så uppstår möjligheten till något nytt att få ta plats. Nya lösningar, nytt förhållningssätt för att kunna utvecklas och gå vidare.
Släppa taget och våga ta in ett nytt perspektiv börjar med att acceptera verkligheten som den är. Vara i nuet, inte i dåtid eller framtiden. De flesta automatiserade tankar grundar sig på dåtid eller att oroas oss för framtiden,  och många gånger gör det tyvärr, att vi stänger av oss själva och vår förmåga  för att upptäcka nya möjligheter. 
Genom att träna upp mitt sinne till en ökad medvetenhet och ge mig själv möjligheten att stanna upp- ökar min förmåga till acceptans av verkligheten som den är. Då hinner inte autopiloten kliva in och ta över. Jag kan istället välja på flera alternativa handlingar.
Mindfulness och ACT är verktyg som kan hjälpa oss att träna upp den förmågan.
Gör gärna ett litet experiment och vila en stund med alla dina sinnen in i den vackra bilden ovan och notera vad som händer med sinnet. 
Blir du lugnare och ger det dig möjlighet till att finna nya lösningar eller förhållningssätt till din situation just nu eller något som du oroar dig över.

Kommentera gärna: